RANNAMÕISA KLUBI SÜNNIPÄEVA AFTERPARTY 01.10.2024

Rannamõisa klubi naised tähistasid 20.septembril koos sõpradega meeleolukalt oma sünnipäeva. Südantsoojendavatele õnnesoovidele lisaks täitus kingituste laud rikkalikult nii taldrikule kui ka klaasi sobivate maitsvate andidega. See hüva kraam andis põhjuse taaskord kokku saada, et mõnusat pidu meenutada ning lasta toidupoolisel hea maitsta.

Nii kogunetigi 01.oktoobril sünnipäeva afterparty pidamiseks klubi liikme Ülle Pelgulinna kodus. Alustuseks tõsteti kihiseva joogiga klaasid ettevõtlike ja inspireerivate naiste terviseks. Jookide juurde käisid põnevad snäkid ja juustud. Teravust lisas maitseelamustele Lõuna-Eesti ahhetama paneva kangusega naps, mille põhikomponendi äraarvamine lõpuks päris hasartseks kujunes. Täpsustuseks võib lisada, et see jook sobis lihtsalt suurepäraselt ka rabamatka lõunapausil hinge kosutuseks ja keha turgutamiseks!

Peolaua kangelaseks oli sügisene klassika – kõrvitsasupp. Tegemist on lihtsa, üsna loomingulise ja paindliku roaga, mis lubab oma komponentidega vabalt ümber käia. Õhtusöögi lõpetas Kerti küpsetatud pohlakook.

Aitähh Rannamõisa klubile ja tema sõpradele!

Tekst: Ülle Soosaar, Rannamõisa klubi

Fotod: Algi Sinisalu

Huvilistele selle õhtu supi valem: Kõrvitsasupp.

Kogused meelevaldsed, aluseks 4 liitrit mahutav pott.

  • potitäis tükeldatud kõrvitsat (antud juhtumi puhul muskaatkõrvits pluss natuke
    tavalist)
  • 3 keskmist porgandit
  • 3 keskmist valget sibulat
  • 5 küüslauguküünt
  • 1 liiter kalapuljongit
  • 4 juurviljapuljongi kuubikut (sobivad mis iganes kuubikud, maitse järgi loomulikult)
  • maitse järgi soola, pipart, riivitud muskaatpähklit
    Garneering:
  • röstitud kõrvitsaseemned
  • pruunistatud peekoniribad
  • oliiviõli, balsamiko äädikas
  • majoneesi, riivitud (kõva)juustu jne.