Sulge menüü

Rannamõisa klubi sai Chocolalas suu magusaks

15.veebruaril veetsime  BPW Rannamõisa klubiga suurepärase õhtupooliku Chocolalas https://chocolala.ee/, mille eest oleme südamest tänulikud Kristi Lehtisele ja töötoa läbiviijale Jaan Habichtile, kes pakkusid meile õnne ja rõõmu läbi šokolaadi.

Saime teada palju huvitavat šokolaadi ajaloost, geograafiast ja ka näiteks seda, et Eesti oli 2020. aastal maailmas kolmas riik, kus armastakse kõige enam šokolaadi süüa. Kas teadsid, et Elevandiluurannikul kasvab rohkem kakaopuid kui Brasiilias? Osalesime töötoas, kus esmalt Jaan jagas meile õpetusi, mis on oluline šokolaadikommide valmistamise juures ja seejärel sai igaüks meist lasta oma fantaasial lennata ja valmistada oma esimesed Chocolala käsitöökommid. Šokolaadi põhjakreemid oli Jaan juba varem valmis meisterdanud, aga lisandid sai igaüks ise valida ja nii valmisid meil väga erilised šokolaadikommid vaarikate, maasikate, kama, mustikate, kookose ning erinevate pähklitega. Loomulikult tegid enamus meist ka likööri, konjaki ja mõni isegi džinni maitselisi šokolaadikomme. Kommid meisterdasime spetsiaalsetesse erineva kujuga vormidesse, kus valmisid südame, roosi, ruudu, teokarbi ja isegi teemanti kujulised kommid. Seejärel andis Jaan meie maiustele viimase lihvi ja pani nad paarikümneks minutiks külmkappi tahenema.

Kuni meie kommid valmisid degusteerisime šokolaade. Chocolala käsitööšokolaadide valikus on väga põnevaid maitseid ja nende toodete perre kuulub unikaalne šokolaadiraamatute seeria.

Lõpuks saime oma kommidele anda nii öelda viimase lihvi ja nad kuldsete -hõbedaste värvidega kaunistada. Lõbus ja naljakas, et nii mõnigi meist oli ka ise peale kommide kaunistamist hõbedase või kuldse säraga kaunistatud.

Lahkusime Chocolalast sooja südame ning omatehtud imeliste käsitöökommide karbikesega.

Tänud meie klubi liikmele Carmenile ürituse korraldamise eest!

 

Tekst: Kerti Einberg, EENA Rannamõisa klubi liige